Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Home /  Calificari gratuite in meseriile de bucatar, ospatar si administrator pensiune turistica in cadrul proiectului „O calificare in turism, o sansa pentru o slujba mai buna”
Calificari gratuite in meseriile de bucatar, ospatar si administrator pensiune turistica in cadrul proiectului „O calificare in turism, o sansa pentru o slujba mai buna” PDF Imprimare Email

Proiectul strategic national „O calificare in turism – o sansa pentru o slujba mai buna” este derulat, in perioada 1 iulie 2010 – 30 iunie 2012, de catre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in calitate de solicitant, alaturi de partenerii sai – Camera de Comert si Industrie Valcea (CCI Valcea), Federatia Bucatarilor din Romania (FBR) si STEF Management Consulting.

Proiectul se adreseaza fortei de munca active din regiunile Bucuresti Ilfov, Centru si Sud Vest si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni”.

Obiectivul general al proiectului consta in imbunatatirea nivelului de calificare a fortei de munca active din turism si nu numai, indeosebi a persoanelor necalificate, a celor cu un nivel scazut de calificare si a celor care au o calificare redundanta pe piata muncii.

Astfel, in cadrul acestui proiect, 1.000 de persoane (850 angajati si 150 persoane fizice autorizate) beneficiaza gratuit de programe de orientare si consiliere profesionala, iar in urma evaluarilor realizate prin aceste programe, 600 de persoane vor participa gratuit la cursuri de calificare in meseriile de ospatar, bucatar, administrator pensiune turistica autorizate de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA). Absolventii cursurilor de calificare vor obtine certificate de calificare recunoscute la nivel national si nu numai, avizate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii,Tineretului si Sportului.

Intr-o prima etapa au avut loc o serie de seminarii de constientizare a nevoii de calificare la Bucuresti, Rm. Valcea si Predeal, in cadrul carora a fost prezentat proiectul, au fost subliniate avantajele participarii la astfel de programe, au fost precizate conditiile in care o persoana poate face parte din grupul tinta al proiectului si poate participa gratuit la activitatile de informare si consiliere, dar si la cursurile de calificare. De asemenea, au avut loc activitati de informare si consiliere a grupului tinta, in cadrul carora beneficiarii au fost ajutati sa se autoevalueze, sa aiba in vedere cariere alternative, sa faca fata cu succes diferitelor obstacole pentru a-si castiga/pastra locul pe piata muncii. Participantii la sedintele de consiliere au invatat noi metode si tehnici de cautare a unui loc de munca si de mentinere pe piata muncii, au invatat sa realizeze corect un CV si o scrisoare de intentie si sa-si descopere calitatile pentru orientarea viitoare in cariera.

In urma sedintelor de consiliere, pe baza unor criterii de selectie clare, au fost selectate persoane pentru a urma cursurile de calificare administrator pensiune turistica, ospatar si bucatar desfasurate in cadrul proiectului.

In luna ianuarie, repectiv februarie ale acestui an au inceput: cursurile pentru calificarea in meseria de bucatar, sustinute de FBR, pentru grupul tinta din regiunile Bucuresti-Ilfov, Centru si Sud-Vest Oltenia; cursurile pentru calificare in meseria ospatar, sustinute de CCIB pentru grupul tinta din regiunile Bucuresti- Ilfov si Sud-Vest Oltenia; cursurile pentru calificarea in meseria administrator pensiune, sustinute de Stef Management Consulting pentru grupul tinta din regiunile Bucuresti-Ilfov,  Centru si Sud-Vest Oltenia. Aceste cursuri se vor incheia la sfarsitul lunii iunie 2011, urmand ca in luna iulie a.c. sa aiba loc evaluarea participantilor, constand intr-o proba teoretica si una practica. Mentionam ca luna mai a acestui an este marcata de inceperea, la Sibiu, a cursurilor pentru calificarea in meseria ospatar pentru grupul tinta din regiunea Centru.

Pe parcursul celor doi ani de derulare a proiectului vor fi organizate cate patru grupe de cursanti/an/regiune, respectiv cate o grupa de bucatari, o grupa de ospatari si doua grupe de administratori pensiune turistica. Fiecare curs dureaza 720 de ore, din care 240 de ore pregatire teoretica si 480 de ore pregatire practica.

Pentru informatii suplimentare despre proiectul „O calificare in turism, o sansa pentru o slujba mai buna” contactati: Gabriela Dumitriu, manager proiect, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), Bd. Octavian Goga, nr. 2, sector 3, 030982 Bucuresti, tel.: 021 319 0128, fax: 021 319 0107, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , sau vizitati site-ul www.calificare-turism.ro.

Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013,
accesati site-ul
www.fseromania.ro.

 

Lansare Proiect

PROGRAMUL OPERAŢIONAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE 2007 2013

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) stabileşte axele prioritare şi domeniile majore de intervenţie ale României în domeniul resurselor umane în vederea implementării asistenţei financiare a Uniunii Europene prin intermediul Fondului Social European, în cadrul Obiectivului Convergenţă, pentru perioada de programare 2007 – 2013.

Noutati

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea (CCIV), Federaţia Bucătarilor din România (FBR) şi STEF Management Consulting, anunţă lansarea proiectului strategic naţional „O calificare in turism — o şansă pentru o slujbă mai bună”.

Calendar Evenimente

Ultima luna Mai 2016 Luna urmatoare
L M M J V S D
week 17 1
week 18 2 3 4 5 6 7 8
week 19 9 10 11 12 13 14 15
week 20 16 17 18 19 20 21 22
week 21 23 24 25 26 27 28 29
week 22 30 31

Seminar

Sondaj

De unde ati aflat despre proiect ? 

Cine e online

Avem 11 vizitatori online

"O calificare in turism — o şansă pentru o slujbă mai bună"

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea (CCIV), Federaţia Bucătarilor din România (FBR) şi STEF Management Consulting, anunţă lansarea proiectului strategic naţional „O calificare in turism — o şansă pentru o slujbă mai bună”.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Copyright © 2016. O calificare in turism, o sansa pentru o slujba mai buna.
News Feeds: